Новини

В периода 11 – 14 юли 2024 година катедра „Химия“ към Природо-математическия факултет на Югозападния университет „Неофит Рилски“ бе домакин на Международно лятно училище в рамките на CEEPUS мрежата, координирана от Университета в Ниш, Сърбия.

Югозападният университет е първият организатор на такова събитие в международната мрежа, която обединява 10 университета от 8 държави: България, Сърбия, Македония, Черна гора, Хърватия, Словения, Австрия и Румъния.

Югозападният университет „Неофит Рилски“ обяви второто класиране на приетите студенти за учебната 2024/2025 г.

Всички приети на второ класиране студенти следва да се запишат в срок от 18 до 23 юли 2024 г., като представят лична карта, диплома за завършено средно образование (оригинал и копие) и квитанция за платена семестриална такса. Документи се приемат в Учебен корпус №1 на университета (Кандидатстудентски център – зала 1102А, ул. „Иван Михайлов“ № 66).

Тържествено бе открит тазгодишният Летен семинар по български език и култура, организиран от Филологическия факултет към Югозападния университет „Неофит Рилски“. Той е част от дейностите, предвидени по Националната научна програма „Развитие и утвърждаване на българистиката в чужбина“. Тази година сред нашите гости и участници са преподаватели от Университета „Фан Ноли“ в гр. Корча, учители от община Булкиза, Албания, както и преподаватели и ученици от Димитровград, Сърбия – всички те са с български корени и нетърпеливи да се потопят в традиционния български бит и култура.

Талантливи студенти от Факултета по изкуствата към Югозападния университет „Неофит Рилски“ представиха модно ревю на ежегодния фестивал „КООП Банкя 2024 на НС на ТПК за хора с увреждания“. Участието бе по покана на председателя на Националния съюз на трудово-производителните кооперации доц. д.н. Владислав Лазаров.

Югозападният университет и НС на ТПК имат дългогодишно и ползотворно сътрудничество по отношение на практическата подготовка на студентите от специалност „Мода“, както и множество съвместни художественотворчески изяви.

Днес Югозападният университет „Неофит Рилски“ обяви първото класиране на приетите студенти за учебната 2024/2025 г.

Всички приети на първо класиране студенти следва да се запишат в срок от 11 до 16 юли 2024 г., като представят лична карта, диплома за завършено средно образование (оригинал) и квитанция за платена семестриална такса. Документи се приемат в Учебен корпус №1 на университета (Кандидатстудентски център – зала 1102А, ул. „Иван Михайлов“ № 66).

Работното време на комисиите за записване в делничните дни е от 08:00 ч. до 17:00 ч. и от 09:00 ч. до 15:00 ч. в почивните дни.