ПОКАНА

 

за избор на експерти за разработване на дигитални учебни програми и разработване и внедряване на дигитално учебно съдържание по проект BG05M2OP001-2.016-0005 „Модернизация на Югозападен университет „Неофит Рилски“ – гр. Благоевград, Национален военен университет "Васил Левски" – гр. Велико Търново и Софийски университет "Св. Климент Охридски" – гр. София, в професионални направления 5.3 Комуникационна и компютърна техника, 4.4 Науки за земята и 3.7 Администрация и управление“

            Уважаеми колеги,

В Югозападен университет „Неофит Рилски“ се изпълнява проект финансиран по оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж", процедура BG05M2OP001-2.016-0005 „Модернизация на Югозападен университет „Неофит Рилски“ – гр. Благоевград, Национален военен университет "Васил Левски" – гр. Велико Търново и Софийски университет "Св. Климент Охридски" – гр. София, в професионални направления 5.3 Комуникационна и компютърна техника, 4.4 Науки за земята и 3.7 Администрация и управление“.

Във връзка със стартирането на работата по Дейност 2 „РАЗРАБОТВАНЕ И ВЪВЕЖДАНЕ НА ПРОГРАМИ С ДИГИТАЛНО ОБРАЗОВАТЕЛНО СЪДЪРЖАНИЕ, ВКЛ. ЗА ДИСТАНЦИОННО ОБУЧЕНИЕ“ и Дейност 3 „РАЗРАБОТВАНЕ И ВНЕДРЯВАНЕ НА ДИГИТАЛНО ОБРАЗОВАТЕЛНО СЪДЪРЖАНИЕ, ЕЛЕКТРОННИ РЕСУРСИ И ОБЛАЧНИ ТЕХНОЛОГИИ В ОБРАЗОВАТЕЛНИЯ ПРОЦЕС (1.4. И 1.5.)“ по проект BG05M2OP001-2.016-0005, каним преподаватели, включително и специалисти от практиката за разработване на дигитални учебни програми, в изпълнение на Дейност 2 и за разработване и внедряване на дигитално учебно съдържание, в изпълнение на Дейност 3. За изпълнение на Дейност 2 са обявени 12 свободни позиции. За изпълнение на Дейност 3 са обявени 15 свободни позиции.

Заинтересованите колеги за включване като експерти за разработване на дигитални учебни програми, в изпълнение на Дейност 2 и за разработване и внедряване на дигитално учебно съдържание, в изпълнение на Дейност 3 по проект BG05M2OP001-2.016-0005 „Модернизация на Югозападен университет „Неофит Рилски“ – гр. Благоевград, Национален военен университет "Васил Левски" – гр. Велико Търново и Софийски университет "Св. Климент Охридски" – гр. София, в професионални направления 5.3 Комуникационна и компютърна техника, 4.4 Науки за земята и 3.7 Администрация и управление“ трябва да представят следните документи:

  1. Заявление до Ректора на Югозападен университет „Неофит Рилски“ за участие в конкурса по образец на проекта (наличен на страницата на Югозападен университет „Неофит Рилски“);
  2. Кратко резюме по образец (публикувано е на страницата на Югозападен университет „Неофит Рилски“) на своята квалификация и опит включващо:

2.1 Академичен и преподавателски опит – описание на дисциплините на преподаване и продължителност на преподаване по програми в професионално направление 5.3 Комуникационна и компютърна техника или в 4.4 Науки за земята, или в 3.7 Администрация и управление.

Минимално изискване - над 7 години опит (включва и докторантурата);

2.2. Опит в разработване на учебни програми (автор и съавтор) – посочват се броя и наименованието на разработените учебни програми;

2.3 Научни интереси и научно-изследователски опит в областта на информационните и комуникационни технологии, в областта на науките за земята и социалните и стопански науки, насочени към администрацията и управлението – посочва се броя на научните публикации и участието в научно-изследователски проекти. Прилага се пълен списък на публикациите и проектите.

Минимално изискване: две публикации, индексирани в базите данни Scopus и/или Web of Science;

2.4 Отлично познаване на нормативната уредба, свързана с разработването и въвеждането на учебни програми;

2.5 Високо ниво на дигитална грамотност

  1. Автобиография по образец на проекта (наличен на страницата на Югозападен университет „Неофит Рилски“);
  2. Копие от документи за придобити образователни степени и допълнителна професионална квалификация (специализация)

Минимално изискване – придобита образователно-научна степен „доктор“ в областта на висшето образование - Технически науки или в областта на висшето образование - Природни науки, математика и информатика, или в областта на социалните и стопански науки;

  1. Добро ниво на владеене на английски език;
  2. Копие от официални документи, които удостоверяват продължителността на професионалния опит (трудова книжка; осигурителна книжка и други).

Място и срок за подаване на документите за участие в конкурса:

Заявлението и приложените към него документи се подават лично от кандидата или чрез пълномощник на адрес: гр. Благоевград, ул. "Иван Михайлов" 66, Ректорат на ЮЗУ „Неофит Рилски“ в стая 214. Лице за контакт: г-жа Антония Донева.

Краен срок за подаване на документи:  27.07.2022 г. (включително), 17:00 часа

Всички кандидатури ще бъдат разгледани от комисия в състав: проф. Иванка Станкова – Зам.-ректор по научно-изследователската дейност и докторантското развитие, проф. Петър Миланов – началник отдел „Научни проекти“ и проф. Снежина Андонова – Декан на Технически факултет.  В избора предимство ще имат кандидатите с по-високи показатели по отделните критерии. Одобрените кандидати ще бъдат поканени за запознаване в детайли с техните задължения по проекта и за сключване на договор.

Срок за обявяване на одобрените кандидати 29.07.2022 г. до 17:00 ч.

Дата на публикуване: 20.07.2022 г., гр. Благоевград