2022-02-24

Кандидат-студентите се регистрират чрез електронната система https://ksk.swu.bg/WebClient/, след което получават достъп до платформата Blackboard, където да качат своите художествени произведения в съответния електронен формат.

Практически онлайн изпит по актьорско майсторство за специалност „Актьорско майсторство“

След регистрация в онлайн платформата, кандидатите е необходимо да попълнят:

1. Анкетна карта.

2. Да прикачат  заснет на видео – монолог, басня, откъс, етюд или танц (по избор).

Лице за контакт: доц. д-р Милена Анева, Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Практически онлайн изпит за филмови и телевизионни изкуства за специалностите „Филмова и ТВ режисура“, „Филмов и ТВ монтаж“, „Филмово и ТВ операторство“ и „Аудио-визуални изкуства и продуцентство в развлекателните индустрии“

След регистрация в онлайн платформата, кандидатите е необходимо да попълнят:

1. Анкетна карта.

2. Да прикачат заснет на видео по избор от предложените: клип, филм, документално наблюдение; 5 фотографии от следните теми: пейзаж, репортаж, портрет; сценарии за филм или събитие.

 

Лице за контакт: доц. д-р Клавдия Камбурова, Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Практически онлайн изпит по музика за специалностите „Педагогика на музикалното изкуство“, „Изпълнителско изкуство (народни инструменти или народно пеене)“, „Изпълнителско изкуство (поп и джаз)“ и „Електронни технологии в музиката“.

След регистрация в онлайн платформата, кандидатите е необходимо да прикачат  заснети на видео две музикални изпълнения, различни като жанр и характер.

Лица за контакт:

Народно пеене: доц. д-р Бинка Добрева, Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Инструмент: гл. ас. д-р Валери Димчев, Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Поп и джаз: доц. д-р Валери Пастармаджиев, Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Практически онлайн изпит по рисуване за специалностите „Педагогика на обучението по изобразително изкуство“ и „Мода“

След регистрация в онлайн платформата, кандидатите е необходимо да прикачат  рисунка или серия от рисунки (до 5 бр.), включващи (натюрморт, пейзаж, портрет, фигурална композиция – по избор), изпълнени с живописни или графични материали и техники; или модни скици (до 5 бр.) на тема „Абитуриенти“.

Лице за контакт: проф. д-р Емил Куков, Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

Практически онлайн изпит по танци за специалности „Българска народна хореография“ и „Съвременна хореография“

За специалност „Българска народна хореография“ след регистрация в онлайн платформата, кандидатите е необходимо да изпратят три видеоклипа с изпълнения на три хора от три различни етнографски области. Обща продължителност не повече от 6 минути.

Лице за контакт: доц. Георги Гаров, Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

За специалност „Съвременна хореография“ след регистрация в онлайн платформата, кандидатите е необходимо да изпратят два видеоклипа с два предварително подготвени танца в различни танцови стилове. Обща продължителност не повече от 5 минути.

Лице за контакт: проф. д.н. Анелия Янева, Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

След получаването на оценката от изпита, кандидатите се записват лично в Кандидатстудентския център на университета за участие в класирането.