2023-02-17

Уважаеми кандидат-студенти,

Факултетът по изкуствата при Югозападния университет "Неофит Рилски" обявява онлайн конкурс  в областите на изкуствата  "Музика""Кино""Театър""Култура и медии", За допълнителна информация: доц. д-р Клавдия Камбурова, e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.; Вяра Дюлгерова, e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

Ако желаете да участвате в конкурса следва да представите свои материали или изяви, заснети с телефон, камера, фотоапарат, уеб камера или други технически средства. Изпратените материали ще бъдат оценявани от комисии по съответните направления.

Отличените от нашите комисии, ще могат да се запишат за учебната 2023/2024 г. в съответната специалност, по която се провежда обучение във Факултета по изкуствата на Югозападния университет "Неофит Рилски".

Срок за подаване на материалите 15.10.2023 г.

Видове материали, които да изпращате за конкурса според областите на изкуствата:

  • Катедра Музика - „Педагогика на музикалното изкуство“, „ИИ народни инструменти или пеене“, „Електронни технологии в музиката“, „ИИ „поп и джаз“

Две музикални изпълнения, различни като жанр и характер.

Лица за контакт:

Народно пеене - доц. д-р Бинка Добрева, e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

Инструмент – доц.  д-р Валери Димчев, e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

Поп и джаз – доц. д-р Валери Пастармаджиев, e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

"Култура и медии"
1.1. Журналистическа статия, репортаж, есе или видеоклип на тема „Дигиталният свят на съвременните млади“
2. Рекламен клип, авторско интервю или авторски коментар върху паметници на културното наследство
3. Видеоклип, отразяващ актуално събитие.
4. Интервю с личност, която Ви вдъхновява и мотивира.

Лице за контакт: гл. ас. д-р Димитрия Спасова, e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

"Телевизионно, театрално и киноизкуство"

"Актьорско майсторство"

  • монолог, басня, откъс, етюд или танц (по избор)

Лице за контакт: доц. д-р Милена Анева, e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

"Филмова и ТВ режисура", "Филмов и ТВ монтаж", "Филмово и ТВ операторство",

„Продуцентство в развлекателните индустрии и аудио-визуални изкуства „

- по избор от предложените:

  • клип, филм, документално наблюдение;
  • 5 фотографии от следните теми: пейзаж, репортаж, портрет;
  • сценарии за филм или събитие.

Лице за контакт: доц. д-р Клавдия Камбурова, e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..