За поредна година студенти и преподаватели от Факултета по педагогика към Югозападния университет „Неофит Рилски“ организираха благотворителен базар в подкрепа на уязвими групи под надслов „Топлина за Коледа“.

В благотворителната инициатива се включиха студенти от специалностите „Социална педагогика“, „Предучилищна и начална училищна педагогика“, „Начална училищна педагогика“, „Предучилищна педагогика“, „Специална педагогика“ от всички курсове.

Красиви коледни сувенири, украса, различни лакомства, домашна козметика бяха само малка част от артикулите, подготвени с много любов от студентите. В изработването им те бяха активно подкрепени от гл. ас. д-р Вяра Цветанова и ас. д-р Мирела Кючукова от катедра „Социална педагогика“ и други преподаватели и административни служители във факултета.

Тази година инициаторите се присъединиха към националната кампания „Ангелска елха“, чийто фокус са децата на лишените от свобода. Целта е да се прояви състрадание към децата, които се превръщат в невинни жертви, страдащи от делата на своите родители и са извън обсега на благотворителните кампании.

Със събраните средства, които са в размер на 1647 лв., ще бъдат закупени и изпратени подаръци за 39 момичета и момчета на възраст до 17 години от Югозападна България.