Спектакълът „Двете малки свраки, носещи късмет“ бе представен в Югозападния университет. Театър „Мим Арт“ гостува на университета по покана на гл. ас. д-р Светослава Съева, преподавател във Факултета по педагогика и със съдействието на ръководството на университета, както и на Факултета по изкуствата.

В реализацията на постановката участваха глухи актьори от театър „Мим Арт“ към сдружение „Тишина“ с художествен ръководител Мария Атанасова. На сцената в зала „УСЕТ“ те разказаха вълнуваща история за добротата и приятелството чрез използването на жестов език – езикът на глухите хора, чрез който той се възприема и от чуваща публика, и от публика с увреден слух. В театралния спектакъл участва и чуващ гост-актьор.

Сред гостите на представлението бяха Борислав Денков – председател на териториалната организация на Съюза на глухите в България – Благоевград, Емилия Халилова – директор на дирекция „Социална и жилищна политика“ към Община Благоевград, Борислава Петкова – слухово-речев рехабилитатор в Регионалния център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование – област Благоевград, жестовият преводач Силвана Петрова, деца и възрастни хора с увреждания от Дневен център „Зорница“ – Благоевград, студенти от Факултета по педагогика към Югозападния университет, представители на различни институции и неправителствени организации.