Студентките Виктория Петрова и Рая Коева от специалност „Педагогика на обучението по български и китайски език“ във Филологическия факултет на Югозападния университет „Неофит Рилски“ бяха отличени със стипендии на китайския посланик за успехи в изучаването на китайския език и култура.

Наградите бяха връчени от посланика на Китайската народна република в Република България Н. Пр. Дун Сяодзюн и от министъра на образованието и науката проф. д-р Сашо Пенов. Церемонията по връчване на стипендиите се състоя в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Приветствие от името на Югозападния университет „Неофит Рилски“ прочете проф. д.ф.н. Магдалена Панайотова, директор на класна стая „Конфуций“ и декан на Филологическия факултет.

Виктория Петрова поднесе приветствие на китайски език, което предизвика бурни адмирации. Особено се открои представянето на Рая Колева, която в традиционна китайска носия изпя песен на китайски диалект, вплитайки в нея и български ритми, с което възхити публиката.