Великденски фолклорен концерт на студенти и преподаватели от катедра „Музика“ към Факултета по изкуствата се проведе в Югозападния университет „Неофит Рилски“. Музикалното събитие даде възможност на студентите да покажат своето творчество, артистичен талант и практически умения.

На сцената в зала 337 излязоха студенти от специалностите „Педагогика на музикалното изкуство“, „Изпълнителско изкуство (народни инструменти или народно пеене)“, „Изпълнителско изкуство (поп и джаз)“ и „Електронни технологии в музиката“.

Началото на концерта бе поставено с изпълнението на песните „Зададе се, Стояне ле“, „Великденска ръченица“ и „Шопски дует“. Музикалното събитие продължи с песни, включени в сборника „Фолклорна разходка“, част 2, с автори доц. д-р Бинка Добрева и доц. д-р Валери Димчев.

Възпитаниците на Факултета по изкуствата получиха заслужени аплодисменти от публиката за богатата програма, която представиха. Тя включваше индивидуални и камерни изпълнения на песни от различни фолклорни области.

Концертът бе излъчван на живо във фейсбук страницата на университета от студенти и преподаватели от катедра „Телевизионно, театрално и киноизкуство“.