Заместник-ректорът по научноизследователската дейност и докторантското развитие на Югозападния университет „Неофит Рилски“ проф. д-р Иванка Станкова и ректорът на университета „Гоце Делчев в град Щип (Северна Македония) проф. д-р Деян Мираковски подписаха меморандум сътрудничество в областта на образованието и научните изследвания, по проекти по програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ VІ-А ИПП България – Северна Македония, изготвяне на съвместни образователни програми, както и обмен на студенти и преподаватели по програма „Еразъм+“.

Договорът бе подписан по време на работното посещение в университета „Гоце Делчев“, което проф. д-р Иванка Станков, декани и заместник-декани от ЮЗУ „Неофит Рилски“ проведоха.

В рамките на визитата представителите на Югозападния университет „Неофит Рилски“ се срещнаха с деканите и преподавателите в университета „Гоце Делчев“.

В края на работните срещи представителите на двата университета изразиха надежда, че сътрудничеството между двете институции ще продължи да се развива и надгражда.