Представянето на размисли в есеистична форма на тема „Светът около мен“ събра първокурсниците от специалност „Връзки с обществеността“ на Правно-историческия факултет. Конкурсът за есе е своеобразен финален акцент на семестъра по дисциплината „Теория и практика на текста“ на проф. д.н. Анна Чолева-Димитрова и ас. Теодора Христова.

По темата разсъждаваха 19 първокурсници от специалност „Връзки с обществеността“. Първа награда за отлично есе получи Деана Доклева. Специална награда за добро представяне бе връчена на студентите Мирослав Калоянов и Радостина Стоименова. Отличените бяха наградени със сертификат за участие и пишещи пособия.

Бъдещите PR специалисти се вълнуват от несправедливостите в света, войните, дискриминацията, правото на свобода, от възможността да се възползват от силата на доброто, за да променят света. Ценности като сплотено семейство и верни приятели са значими за всички млади хора. „За колко още неща не знаем, и колко още ще научим, предстои да разберем. Нашият свят, колкото е голям, толкова е и малък, а самите ние сме като песъчинки в един безкраен океан“, пише победителката Деана Доклева.

Конкурсът за есе се провежда ежегодно, като всеки път темата е различна, актуална, близка до младите хора. Целта е студентите да покажат индивидуално мислене и умение за създаване на оригинален текст, като това кореспондира с теорията, изучавана по самата дисциплина. Събитието се проведе със съдействието на Комуникационния център на Правно-историческия факултет.