В навечерието на коледните и новогодишни празници студенти от катедра „Музика“ към Факултета по изкуствата зарадваха публиката с два концерта – „Коледна магия – 1“ и „Коледна магия – 2“.

Талант на сцената в Първи учебен корпус показаха студенти от специалностите „Изпълнителско изкуство (народни инструменти или народно пеене)“, „Педагогика на музикалното изкуство“, „Изпълнителско изкуство – поп и джаз“ и „Електронни технологии в музиката“. Те заслужено спечелиха аплодисментите на публиката с музикалните си изпълнения, част от които представят за първи път в Югозападния университет „Неофит Рилски“.

Ръководителят на Катедрата по музика доц. д-р Бинка Добрева отбеляза, че с всяка изминала година студентите в катедрата стават все повече. Тя сподели, че концертите са разделени на две части, тъй като програмата, която студентите и техните преподаватели са подготвили е голяма и разнообразна.

Концертите завършиха с „Новогодишна песен“ по аранжимент на доц. д-р Валери Димчев и в изпълнение на студенти от всички специалности и курсове в катедра „Музика“.

За снимките и излъчването на живо във фейсбук страницата на университета по време концертите се погрижиха студентите от катедра „Телевизионно, театрално и киноизкуство“, под ръководството на техния преподавател гл. ас. д-р Крум Иванов и ръководителя на катедрата доц. д-р Клавдия Камбурова.