Талантливи студенти от Факултета по изкуствата към Югозападния университет „Неофит Рилски“ представиха модно ревю на ежегодния фестивал „КООП Банкя 2024 на НС на ТПК за хора с увреждания“. Участието бе по покана на председателя на Националния съюз на трудово-производителните кооперации доц. д.н. Владислав Лазаров.

Югозападният университет и НС на ТПК имат дългогодишно и ползотворно сътрудничество по отношение на практическата подготовка на студентите от специалност „Мода“, както и множество съвместни художественотворчески изяви.

Пред многобройната публика младите дизайнери от втори курс Таня Велева, Стефани Сафиева и Татяна Конторщикова представиха своята колекция „Етно проект“. Третокурсничките Йорданка Тододрова, Жаклин Въчкова, Йоана Емилова и Милица Стайковска показаха колекциите „Фолклорна капсула“, „XYZ“ и „Любовна паяжина“.

Особено впечатляващи бяха колекциите „Афродита“ и „Усещане“ на четвъртокурсниците Ралица Витанова и Кристиян Петков.

В модното шоу участие взе и ТПК „Нов свят“ с колекция от тоалети, отличаващи се с изчистени линии, модерни материи и високо качество на изработката, реализирани с участието на студентите от специалност „Мода“.

Студентката от специалност „Изпълнителско изкуство – поп и джаз“ Евелина Сухарева се включи в богатата музикална програма с изпълнението на песни от репертоара на популярни български изпълнители и събра овациите на публиката.

Постиженията на студентите в учебния процес са резултат от усърдната работа и ръководство на техните преподаватели от катедра „Изобразително изкуство“ в състав: гл. ас. д-р Татяна Христова, гл. ас. д-р Милка Александрова, гл. ас. д-р Росица Рангелова, ст. преп. Мария Онтева, х. ас. Десислава Стопанска и х. ас. Димитрина Николова, както и технолозите Марияна Чакърова и Милка Каръкова.

Ревюто бе представено от манекени на SWU – Models Fashion, които допринесоха за бляскавото и професионално провеждане на събитието.