Онлайн се проведе 12-ото издание на Международната научна конференция „The Infinity of Human Performance“, организирана от Факултета по медицински и поведенчески науки на Университета „Константин Брънкуш“ в Търгу Жиу, Румъния. Научният форум премина под патронажа на Международната федерация по физическо възпитание и спорт (FIEPS).

Югозападният университет „Неофит Рилски“ бе един от партньорите на конференцията, в която взеха участие представители на университети от Турция и Гърция, както и специалисти от различни научни области. Деканът на Факултета „Обществено здраве, здравни грижи и спорт“ (ФОЗЗГС) доц. д-р Миглена Симонска поздрави организаторите и участниците в конференцията, като им пожела ползотворна и успешна работа.

Презентациите на конференцията започнаха с участието на гл. ас. д-р Анна Андреева, която бе един от основните лектори. Тя представи изследвания на тема „Влияние на слуховата загуба върху качеството на живот“, извършени в рамките на проект № КП-06-М63/3, финансиран от Фонд „Научни изследвания“.

В рамките на конференцията екипът от Югозападния университет „Неофит Рилски“ в сътрудничество с Министерството на здравеопазването представи проекта „CARE4DIABETES Joint Action (C4D)“.

Представители на ФОЗЗГС от всички катедри изнесоха иновативни научни доклади, обхващащи широк спектър от теми в областта на физическата подготовка, менталното здраве, диагностиката на аутизъм, терапията на деца с церебрална парализа, качеството на живот при пациенти с астма и ролята на мултидисциплинарния екип при управление на диабет тип 2.

Форумът подчерта значението на международното сътрудничество и научния обмен за развитието на научните знания и подобряването на качеството на живот в различни здравни и социални аспекти.