Проф. Йозгюр Каракилинч от Университета Памуккале, Турция, беше гост на Техническия факултет на Югозападния университет „Неофит Рилски“ в рамките на програма „Еразъм+“.

По време на визитата си проф. Каракилинч се срещна със студенти, докторанти и преподаватели от факултета и представи своя университет и специалностите, които предлага.

Лекциите на видния учен, изнесени в рамките на научния семинар „Design of Photonic Structures and Their Application in THz Communications“, преминаха при изключителен интерес. Той представи актуални и иновативни идеи в областта на информационните и комуникационни технологии, с акцент върху проектирането и изследването на фотонните структури с помощта на числени методи. Проф. Каракилинч разгледа също и възможностите за приложението на тези технологии в клетъчните мрежи от шесто поколение.

Срещите между представителите на двете институции мотивираха задълбочаването на партньорските отношения, разработването на съвместни проекти и научни изследвания, както и насърчаване на осъществяването на мобилности по програма „Еразъм+“.