В края на учебната година третокурсниците от специалност „Логопедия“ посетиха компанията „Сентилион“ – представител на MED-EL за България и световен лидер в областта на иновативните решения за възстановяване на слуха.

Посещението, осъществено под ръководството на гл. ас. д-р Анна Андреева, предостави възможност на бъдещите логопеди да се запознаят с най-новите технологии за слухово възстановяване, включително кохлеарни имплантни системи, имплантни системи за мозъчния ствол, електроакустични системи, имплантни системи за средното ухо и системи за костна проводимост.

Студентите разгледаха високотехнологичните устройства и наблюдаваха как се настройва кохлеарен имплант, имплантиран на възрастен потребител. При възрастните пациенти, които са претърпели операция за поставяне на кохлеарен имплант, логопедът е един от основните специалисти, които подпомагат процеса на адаптиране към новите слухови устройства. Той също така работи за подобряване на уменията за слушане и комуникация на тези пациенти.

Това посещение предостави на студентите ценен практически опит и обогати техните знания в областта на съвременните слухови технологии и тяхната роля в подобряването на качеството на живот на хората със слухови увреждания.