В Югозападния университет „Неофит Рилски“ се проведе ежегодната студентска и докторантска научна сесия „Лаборатория за наука“, организирана от Факултета по педагогика.

Модератори на събитието бяха доц. д-р Ива Стаменова, ас. д-р Мария Младенова и ас. д-р Верица Арсов. Технически координатор бе гл. ас. д-р Вяра Цветанова.

Деканът на факултета доц. д-р Янка Стоименова откри сесията и пожела успех на участниците.

В научния форум взеха участие над 45 студенти от катедрите „Предучилищна и начална училищна педагогика“, „Социална педагогика“, „Управление на образованието и специална педагогика“, както и студенти от други факултети на Югозападния университет. Свои научни разработки представиха и докторанти от Факултета по педагогика.

Презентациите обхващаха разнообразни теми, които провокираха сериозен интерес и доведоха до задълбочени дискусии сред участниците. Идеите, представени от младите учени, отразяваха актуални тенденции и проблеми и предизвикаха оживени дебати и обмяна на мнения.

В края на сесията всички участници получиха сертификати в знак на признание за техния труд, както и като стимул за по-нататъшно развитие в научната сфера.

Събитието „Лаборатория за наука“ се утвърди като важна платформа за обмен на знания и опит, насърчавайки младите изследователи да продължават да търсят иновации и да допринасят за развитието на педагогическата наука.