Рая Коева, студентка от втори курс, специалност „Педагогика на обучението по български и китайски език“ в Югозападния университет „Неофит Рилски“, се класира на призовото трето място в петото издание на конкурса за изпълнение на песен на китайски език „Мелодии с аромат на роза“, организиран от Институт Конфуций – София.

Състезанието се проведе на 18.05.2024 г. в Институт Конфуций – София и бе разделено на две части – презентация на китайски език и изпълнение на песен. Езиковата подготовка и вокалното майсторство на участниците се оценяваха от жури, съставено от специалисти в областта на музиката и китайския език.

На събитието присъстваха гости от Посолството на Китайската народна република в България, Институт Конфуций към ВТУ, Китайския културен център в София и др.

След церемонията по награждаване на победителите гостите и участниците се насладиха на богата художествена програма по случай Деня на китайския език в ООН.

Припомняме, че всяка година Посолството на Китай осигурява стипендия за най-добрия студент в специалността „Педагогика на обучението по български и китайски език“ във Филологическия факултет към Югозападния университет. Обучението по специалността е безплатно, а часовете по китайски език се водят от млад и перспективен преподавател – ас. Христина Думбанова.