Югозападният университет „Неофит Рилски“ взе участие в образователното изложение на българските университети и колежи под надслов „Избирам да уча и остана в България“. Събитието, организирано от Община Плевен, се провежда за втора поредна година.

Във форума участваха 23 висши училища, които представиха своите специалности, условията за кандидатстване и възможностите, които предлагат за обучение.

Събитието премина при голям интерес, като още в първите часове десетки младежи се събраха пред изложбените щандове на университетите.

Представителите на Югозападния университет запознаха кандидат-студентите с условията за кандидатстване и обучение в университета, с богатото разнообразие от бакалавърски, магистърски и докторски програми, с мобилностите по програма „Еразъм+“, с компетенциите, които ще придобият и възможностите за професионална реализация.

Най-често задаваните въпроси на изложението от младежите бяха за семестриалните такси, условията за получаването на стипендии, подробности за учебните програми.