За трета поредна година   Югозападният университет „Неофит Рилски“ беше домакин на Държавното лично първенство по тенис за мъже и жени на закрито.

На финала при жените триумфира поставената под № 1 Джулия Терзийска (ТК „Дема“, София). Пламен Милушев (ТК „НСА“, София) спечели титлата на сингъл в изключително оспорван финал при мъжете.

Наградите на победителите връчиха ректорът на Югозападния университет „Неофит Рилски“ проф. д-р Николай Марин, заместник-кметът по култура, спорт и туризъм на Благоевград Станислав Кимчев, членовете на УС на БФТ Орлин Станойчев и доц. Николай Стайков.

На финалите на двойки при жените победата бе за сестрите Хюлия и Лютфия Велиеви (ТК „НСА“, София). Във финала на двойки при мъжете Любослав Иванчев (ТК „Черно море Елит, Варна) и благоевградчанинът Марио Радев, който е състезател на НСА, се наложиха над Симон-Антони Иванов и Ангел Владов (ТК „Черно море Елит“, Варна). Те бяха наградени от ръководителя на катедра „Теория и методика на физическото възпитание“ доц. д-р Даниела Томова и преподавателя по тенис в катедра „Спорт“ доц. д-р  Димитър Томов.

Сред гостите в спортната зала бяха заместник-ректорът по образователни дейности – бакалавърски програми и акредитация доц. д-р Вяра Кюрова, заместник-ректорът по образователни дейности – магистърски програми и продължаващо обучение доц. д-р Илия Недин, заместник-ректорът по научноизследователската дейност и докторантското развитие доц. д-р Петрана Стойкова, деканът на Факултета „Обществено здраве, здравни грижи и спорт“ доц. д-р Миглена Симонска, ръководителят на катедра „Спорт“ доц. д-р Даниела Лекина, преподаватели, студенти, любители на тениса от Благоевград и региона.

Държавното първенство за мъже и жени е част от партньорството между Българската федерация по тенис и Югозападния университет. Закритата база на университета предлага отлични условия за организиране на турнири, първенства и лагери на национални гарнитури през зимния период.

На среща преди две седмици между представители на федерацията и ректора проф. д-р Николай Марин бе обсъдено провеждането на много бъдещи съвместни инициативи и турнири, които да спомогнат за повишаване на интереса към Югозападния университет и развитието на тениса в региона.