За втора поредна година кафе „Бон Тонׅ“ в Първи учебен корпус на Югозападния университет е сцена за изкуство, култура, философия и поезия.

Началото на втория сезон беше поставено с представянето на стихосбирката „Нищо, че е тъмно“ на Никола Руков, който е бивш възпитаник на университета.

Горд  съм, че завърших Югозападния университет, където преди 20 години стъпих за първи път. Работя по специалността и се опитвам да насърчавам творческия порив на подрастващите ученици, карайки ги да мислят креативно, свободно и да обичат изобразителното изкуство. Добрите преподаватели и специалисти в университета са тези, които изградиха в мен творчески мироглед и способността да се себеизразявам чрез изкуството“, каза Никола Руков.

В уютната обстановка на кафе „Бон Тон“, под музикалния съпровод с китара на Димитър Сапунджиев, многобройната публика имаше възможност да чуе избрани стихове от авторската стихосбирка. Те бяха представени от първокурсничката в  специалност „Педагогика на обучението по изобразително изкуство“ Радина Карамфилова.

В рамките на събитието авторът представи и изложбата „Любоff – on“. Тя беше открита от ръководителя на катедра „Изобразително изкуство“ проф. д-р Емил Куков.

Експозицията включва черно-бели линогравюри, които са илюстрации към стиховете в книгата, както и цветни творби.

Авторът сподели, че сюжетната линия, която следва в картините си, е опит не само да  провокира сетивата на зрителя, но и да покаже липсата на изчерпателност в отношенията на съвременното ни общество.