2021-11-15

Студентският съвет е единственият законоустановен орган за защита на общите права и интереси на обучаващите се във висшите училища. Той се състои от представителите на студентите и докторантите в Общото събрание на съответния университет.

В Югозападния университет „Неофит Рилски“ Студентският съвет е конституиран като изразител на учащите се в него и осъществява своя самостоятелна дейност от 1995 година.

Сред членовете на съвета има представители на всеки факултет, като броят им се определя на квотен принцип пропорционално на броя на студентите и докторантите в университета. Работата в Студентския съвет на ЮЗУ „Неофит Рилски“ е организирана на три нива – ОС на Студентския съвет, Управителен съвет  и Председател.
Студентският съвет на ЮЗУ „Неофит Рилски“ цели да защитава принципите на доброволност, равнопоставеност, ефективност и полезност на висшето образование, както и утвърждаването на университетската автономия.

Студентският съвет има право:

Своята дейност Студентският съвет осъществява с дейното участие на представители от всички студентски браншови организации, създадени на територията на ЮЗУ „Неофит Рилски“, както и с активната подкрепа на ректорското и деканските ръководства на университета.

За да работиш за Студентския съвет не е нужно да си избран член. Нужни са желание, идеи, предприемчивост и не малко упоритост.

ВрИД председател на Студентския съвет


Иван Лесов
 Учебен корпус № 1, кабинет 103 и 114А

 +359 73 588 504

 +359 882 818 504
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.