На 13 март, в Деня на отворените врати, студенти от катедра „Химия“ посетиха фармацевтичния завод на „Тева“ (Teva Pharmaceuticals) в град Дупница. Визитата премина под надслов „Моята кариера в Тева“. Студентите бяха придружени от ръководителя на катедрата доц. д-р Радослав Чайров, докторант Антония Стоймирска и ас. Кирил Чучков.

Старши мениджърът „Човешки ресурси“ г-жа Йорданка Велева запозна младите хора от Югозападния университет с корпоративната политика на компанията, с модерната технологична среда, с възможностите за обучение и придобиване на практически опит, както и с условията за стаж и работа.

Съществена част от посещението беше възможността да се види реалната работна среда в международната компания. Студентите разгледаха лабораториите, производствените цехове и административната сграда на предприятието.

Посещението беше организирано благодарение на партньорството между Teva Pharmaceuticals, Университетския център за кариерно развитие и катедра „Химия“ към Природо-математическия факултет на Югозападния университет.