В Стопанския факултет на Югозападния университет „Неофит Рилски“ се проведе уъркшоп на тема „Актуални тенденции и иновативни практики в туристическата индустрия: преглед и анализ. Какво се случи след пандемията?“. Лектор на семинара беше инж. Георги Кунчев – заместник-председател и член на Управителния съвет на сдружение „Дестинация Сандански“.

Фокусът бе поставен върху предизвикателствата пред индустрията на туризма и образованието на специалисти, което да отговаря на новите тенденции.

Лекторът говори пред студентите за иновативните практики в туристическата индустрия и постави специален акцент върху дигиталните трансформации на сектора и готовността на бизнеса да ги приеме.

По време на събитието бе проведена и дискусия по важни за туризма, образованието и практиката въпроси. Студентите имаха възможност да разговарят с инж. Кунчев за новостите в индустрията.

В края на уъркшопа участниците се обединиха около необходимостта за установяване на трайно партньорство между туристическия бизнес и университета като образователна институция.