Техническият факултет към Югозападния университет „Неофит Рилски“ сключи два нови договора за сътрудничество по програма „Еразъм+“ с университети от Румъния. Факултетът ще си сътрудничи с Техническия университет по строително инженерство (Technical University of Civil Engineering), Букурещ и с Университета „Спиру Харет” (Spiru Haret University), Букурещ.

В момента се осъществява първата входяща мобилност на преподаватели в рамките на новите договори по програма „Еразъм+“. Гости на Техническия факултет са проф. Даниел Гардън и проф. Юлиана Гардън от Университета „Спиру Харет“.

По време на визитата си учените от Румъния се срещнаха със студенти, докторанти и преподаватели от факултета и представиха своя университет и специалностите, които предлага. Срещите между представителите на двете институции мотивираха задълбочаването на партньорските отношения между двата университета и двата факултета, както и насърчаването на студентите, докторантите и преподавателите за осъществяване на мобилности по програма „Еразъм+“ в партньорския университет „Спиру Харет” в Румъния.

Преподавателите изнесоха интересни и актуални лекции в областта на информационните и комуникационни технологии и дигиталния маркетинг.