Студенти от специалност „Съвременна хореография“ с ръководител проф. д.изк. Анелия Янева спечелиха пет награди от второто издание на Sundance festival`2023, който се проведе в рамките на два дни в Сандански.

С първо място в категория „Open“ бе удостоена третокурсничката Йоанна Петева за хореографията й на танца „Шпионаж“ в изпълнение на студентите от втори курс Денислава Добрева и Юлия Гайдаржи.

В категория „Характерни танци“ с първо място бе отличена първокурсничката Елица Станкова за хореографията на постановката „Другата в мен“, представена от възпитаници от танцова школа „Стил“, София, с ръководител Анелия Серафимова.

Първокурсничката Десислава Вълкова спечели първо място за хореографията на танца „Questioned“ в категория “Street dance” (юноши от 12 до 16 години) и второ място за танца „Who's laughing now“ в категория “Street dance” (юноши от 9 до 12 години). Десислава Вълкова е основател на „Dance studio new ex“, в което работи и сега, вече като студентка в специалност „Съвременна хореография“. Хореографи на студиото са Десислава Вълкова и Второкурсничката Юлия Гайдаржи освен като изпълнител се представи и като хореограф и завоюва второ място в категория „Характерни танци“ с „Въздушен екипаж“, който бе изпълнен от деца от танцова формация „Астра“ – Благоевград, с ръководител Галина Златкова.