Проф. д.м.н Витор Фернандес от Новия университет на Лисабон (Португалия), доц. д-р Йорг Копиц от Института по математика и информатика на БАН, София и Университета в Потсдам, Германия и д-р Тереза Кинтейро от Висшия инженерен институт на Лисабон, Португалия гостуваха в Катедрата по математика към Природо-математическия факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски“.

По време на едноседмичната си визита учените изследваха проблеми от теория на полугрупите съвместно с ръководителя на Катедрата по математика доц. д-р Илинка Димитрова.

В рамките на гостуването си те се срещнаха със студенти и преподаватели от Катедрата. Учените от Германия и Португалия изнесоха лекции на теми от областта на алгебрата пред студенти от специалностите „Математика“, „Педагогика на обучението по математика, информатика и информационни технологии“, „Технологии на обучението по математика и информатика“, „Информатика“ и „Информационни системи и технологии“.    

Посещението на доц. д-р Йорг Копиц и д-р Тереза Кинтейро бе по покана на доц. д-р Илинка Димитрова, а визитата на проф. д.м.н Витор Фернандес бе в рамките на програма „Еразъм+“.